Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Częste ściny! HELP!

XerioSek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam pewien problem, otóż, mam słabego kompa, gram w Metin'a na prywatnym serwerze " Evenar ", podczas expa w AV2 lagi mam masakryczne... wezmę spota i ścina i muszę resetować komputer, czyściłem go, tzn wiatraczek itd. ale nie wiele to pomogło.

Mój komputer - specyfikacja:

Procek: AMD Duron 1,3 GHz

Ram: 512 MB

Karta Graf: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/ Model 64 Pro (32MB)

Moje pytanie brzmi w ten sposób : Jest coś, co mogło by chociaż troszkę zwalczyć lagi w grze Metin2?

PROSZĘ NIE PISAĆ, ŻEBYM KUPIŁ NOWEGO KOMPA, PONIEWAŻ NIE JESTEM Z BOGATEJ RODZINY I NIE MAM ŚRODKÓW NA ZAKUP.

Proszę Was, pomóżcie mi, chciałbym sobie swobodnie expić...

HEEEEELP!

Bądź dobrym człowiekiem, kliknij symboliczne Lubię To! A będziesz wiedział, że wykonałeś dobry uczynek :D:D:D

Opublikowano

Jezu 512 MB ramu? ...

Spróbuj czyścić ciasteczka Cleanerem i usunąć niepotrzebne rzeczy z dysku, ale na takiego kompa to nic Ci raczej nie pomoże.

Opublikowano

Kurcze. Masz bardzo słabego kompa. Dokup sobie jeszcze 512 mb ram . ( na tyle Ci jako tako pociągnie) . Oraz pomyśl nad zmianą procesorka. Ogólnie nie wydasz dużo pieniędzy . Za ram zapłacisz około 20-40 zł. A za procesor zapłacisz około 70 - 100 zł , może taniej jak kupisz używany 2,6Ghz . Polecam Ci kupować przez allegro, tam najtaniej znajdziesz. Albo na giełdzie elektronicznej . Przy takim sprzęciku już jako tako pociągniesz , ale tylko na 1 okno gry. No i dochodzi szybkość Twojego internetu , ale myśle że raczej z tym nie powinno być problemu bo teraz 1 mb to standard , chyba że masz radiówkę w co wątpie . Tak więc wydatek rzędu 150 zł maxymalnie i jako tako pograsz :).

Zapraszam do oceniania i subowania :). Masz ciekawy serwer i chcesz z niego seriie let's play? PISZ PW :)

Opublikowano

Ojoj, słaby komputer na prawdę.

Raczej nic się nie da zrobić, najlepiej dokup jakieś tanie RAM, chociaż wtedy będzie Ci działać.

Tak to możesz wyczyścić komputer CCleanerem ale raczej to nic nie da.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

zrób tak ctrl + alt + del wyłącz następnie procesy i wyłącz programy przy których jest największa liczba kd :P powinno troche pomóc ja miałem tyle ramu co ty i nie cieło mi się nic :P

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

zrób tak ctrl + alt + del wyłącz następnie procesy i wyłącz programy przy których jest największa liczba kd :P powinno troche pomóc ja miałem tyle ramu co ty i nie cieło mi się nic :P

i na huj sie bawic jak jest banalny program prosty nawet dla dzieci z audyzmem ktory wylacza procesy i przyspiesza obecny najbardziej jak sie moze. Game Booster 3.2

Czymaj http://www.programosy.pl/program,game-booster.html

Jak Ty chcesz grac w metina z takim sprzetem? Karta graficzna do wymiany / 3 gb ram do kupienia.

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Są 4 sposoby zmniejszenia laggów:

1.CCleaner - rejestr + ciasteczka

2.GameBooster najnowsza wersja v3.2

3.Przeskanowanie kompa antyvirem + oczyszczenie dysku ze zbędnych gówien.

4.ctrl + alt + delate wybierasz metin2.bin prawym ustaw priorytet wysoki :)

Pomogłem? Yebnij Lubie to

Metin2PL:

1. S9 Agronas: Xianger 54lvl OFF Body
  2. S14 Kirian: JestEmN00bEm 42lvl OFF Menthal

Zbieram --

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...